Periscopi invertit Mireia


                 PERISCOPI INVERTIT

 

 

Periscopi Invertit és un projecte de música de fusió en què barrejo folck català amb funk-jazz.

 

Aquesta idea neix fruit del meu projecte de final l'estudis a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Vaig basar-lo en una recerca de músiques autòctones catalanes, tant en l'àmbit de la música moderna (rock progressiu, Ona Laietana, cantautors, punk, rock català) com en el de la música tradicional (música de les festes majors dels Països Catalans i d'altres que se n'han derivat).


La diversitat cultural expressada a través de la música és un del fenòmens que sempre m'ha interessat molt. Ara els nous mitjans de comunicació ens faciliten l'accés a aquesta informació i fan que es pugui saber molt més ràpidament el que es fa a l'altra banda del món. Això ajuda que de vegades caiguem en la tendència d'oblidar-nos sovint del que tenim a casa nostra, ja que estem habituats a l'espectacularitat de les nostres expressions culturals. Tan és així que no sempre les valorem prou fins al punt que sovint ens deixem enlluernar pel que ens ve de fora, tot deixant-les caure en l'oblit.

 

El relat d'en Subcomandante Marcos (Mèxic) " Un periscopio invertido; o la memoria, una llave enterrada" parla molt bé d'aquest fenòmen. El contextualitza en les polítiques neoliberals que en els anys 90 ja patia Mèxic i que avui en dia afecten Europa i gran part del món. Per aquest motiu vaig voler utilitzar el títol d'aquest manuscrit per a donar nom al meu projecte.
Copyright © All Rights Reserved

http://mireiacarbonell.net/onewebstatic/1451eb88d4.jpg